lunes, 3 de noviembre de 2014

TREBALL GLADIADORS

LES TIC
A Roma hi havia diferents tipus de gladiadors, que es diferenciaven per les armes que duien, els vestits, els cascs i també per la manera de lluitar. Els més coneguts eren els retiarii, els mirmillones i els thraeces . Busca informació a Internet sobre els diferents tipus de gladiadors i fes un petit treball de recerca.


  RETIARIUS:Armat amb una llança trident i una xarxa, amb la qual havia d'agafar el seu rival, a qui rematava amb el trident. Els reciaris no portaven res al cap i anaven vestits amb una túnica curta. Portaven protecció al braç dret i una peça anomenada galerusSi tiraven la xarxa i  no l'encertaven, fugien i preparaven un segon intent mentre el seu  adversari el seguia per l'arena per matar-lo abans. L'adversari més comú del reciari eren els secutors o el mirmil·lons.

http://es.wikipedia.org/wiki/Reciario




Mirmil·ló:
, que vol dir home-peix, fou el nom que es donava a
gladiadors que portaven la imatge d'un peix als seus elms.Generalment s'enfrontaven als reciaris o als tracis. Els mirmil·lons només portaven el braç dret protegit i tenien poca visibilitat, però eren considerats combatents pesants pel gran escut que portaven. Lluitaven amb una espasa del tipus gladius.
El seu nom i emblema era degut al fet que s'enfrontaven als reciaris o homes-xarxa, que usaven la xarxa com per pescar un peix (per després matar-lo amb el trident)

Traci o Trece: fou el nom d'un tipus de gladiador de l'antiga Roma,
que anava armat  amb escut rodó i espasa curta, anomenada com falx supina.
Els tracis i els mirmil·lons s'enfrontaven un amb l'altre talment com els secutors i els reciaris. També de vegades el tracis s'enfrontaven amb els reciaris, encara que aquest enfrontament era menys comú.

No hay comentarios: