domingo, 2 de noviembre de 2014

Deures!

1. A Roma hi havia diferents tipus de gladiadors, que es diferenciaven per les armes que duien, els vestits, els cascs i també per la manera de lluitar. El més coneguts eren els retiarii (reciaris, que portaven una xarxa i un trident), els mirmillones (murmil·lons, que duien un casc ornat amb un peix, escut i espasa) i els thraeces (tracis, que vestien a la manera de tracis i portaven una espasa curta). Busca informació a Internet sobre els diferents tipus de gladiadors i fes un petit treball de recerca.


Retiarii: Era el nom d'un tipus de gladiador armat amb una llança trident (tridens o fuscina) i una xarxa, amb la qual havia d'agafar el seu rival, a qui rematava amb el trident. Els reciaris no portaven res al cap i anaven vestits amb una túnica curta. Portaven protecció al braç dret i una peça anomenada galerus.
Si tiraven la xarxa i no l'encertaven, fugien i preparaven un segon intent mentre el seu adversari el seguia per l'arena per matar-lo abans. L'adversari més comú del reciari eren els secutors o el mirmil·lons.


Mirmillones: Que vol dir home-peix, fou el nom que es donava a uns gladiadors que portaven la imatge d'un peix als seus elms. Com que les seves armes eren semblants a les usades pels gals, també se'ls anomena Galli. Generalment s'enfrontaven als reciaris o als tracis. Els mirmil·lons només portaven el braç dret protegit i tenien poca visibilitat, però eren considerats combatents pesants pel gran escut que portaven. Lluitaven amb una espasa del tipus gladius.
El seu nom i emblema era degut al fet que s'enfrontaven als reciaris o homes-xarxa, que usaven la xarxa com per pescar un peix (per després matar-lo amb el trident de Neptú).

Thraeces:  Fou el nom d'un tipus de gladiador de l'antiga Roma, que anava armat a la manera dels tracis amb escut rodó i espasa curta, anomenada pels autors llatins (concretament per Juvenal) com falx supina.
Els tracis i els mirmil·lons s'enfrontaven un amb l'altre talment com els secutors i els reciaris. També de vegades el tracis s'enfrontaven amb els reciaris, encara que aquest enfrontament era menys comú.

No hay comentarios: