miércoles, 25 de abril de 2007

"LA VIA AUGUSTA", LA NOVA SÈRIE DE TV3

Arriba a TV3 "La Via Agusta", una sèrie dirigida per Sònia Sánchez i creada per Joaquim Oristrell que recrea la Tarraco romana de l'any 24 aC.
.
TV3 estrena la producció de ficció més ambiciosa de l'any, "La Via Augusta". Una sèrie dramàtica de dotze capítols d'una hora que aboca els protagonistes a un món de passions, lluites de poder, intrigues, desig i amor a la Tarraco de l'any 24 aC.
.
La ciutat triada per presentar als mitjans de comunicació la nova producció ha estat Tarragona. El director de TVC, Francesc Escribano, ha volgut destacar la tasca que ha realitzat cadascuna de les persones que han participat en aquest projecte. "És una sèrie arriscada i molt ambiciosa, però de molta qualitat i que esperem que ajudi també a despertar l'interès dels espectadors per la història i, en concret, per l'època romana a Catalunya", ha dit.
.
Dirigida per Sònia Sánchez, a partir d'una idea original i els guions que signa Joaquim Oristrell amb Enric Gomà, TVC produeix amb aquesta estrena la primera sèrie de ficció ambientada, íntegrament, a la Catalunya romana. "S'ha parlat molt dels romans, però no des d'aquí, des de casa nostra", ha comentat Joaquim Oristrell, però, "tot i ser una sèrie ambientada en aquella època, "La Via Augusta" és una història actual". "Han passat més de 2.000 anys però els sentiments humans continuen sent els mateixos i això queda reflectit a la sèrie."
.
Oristrell, creador de la idea i autor dels guions juntament amb Enric Gomà, ha puntualitzat també que la nova sèrie no és una història de la història, sinó sobre relacions humanes, i ha recordat també que els imperis han existit sempre. "Ara el cèsar seria George Bush i la romanització, anar buscar petroli a l'Iraq."
.
Sònia Sànchez, directora de "La Vía Augusta", ha destacat la qualitat de l'ambientació i el vestuari, que han fet possible "recrear l'època amb total fidelitat". A més, s'ha mostrat molt contenta de poder rodar amb un repartiment que encapçalen actors com Francesc Garrido, Mònica López, Anna Lizaran, Ferran Rañé, Jordi Bosch, Roger Casamajor, Alícia Pérez, Albert Ribalta, Cristina Plazas i Alícia Pérez, que també han assistit a la presentació de la sèrie.
.
Com a complement de "La Via Augusta", TV3 estrena "A la romana". Un espai divulgatiu que s'emetrà després de cada capítol de la sèrie i que serveix de complement a la ficció, aportant dades sobre els usos i costums dels nostres avantpassats a la Tarraco del segle I aC. "A la romana" està dirigit per Joaquim Oristrell i presentat per Enric Calpena, amb la col·laboració d'Alexandra Palomo i Oriol Grau.
.
"La Via Augusta", comptarà també amb una pàgina web, amb tota la informació relativa a la sèrie i amb un llibre, tal com ha explicat Jordi Roure, responsable de l'Àrea de Dramàtics de TVC.

No hay comentarios: