miércoles, 25 de abril de 2007

A la romana, programa de divulgació

TV3 estrena aquesta temporada "A la romana", un programa de divulgació històrica conduït per Enric Calpena que té com a objectiu ensenyar com era fa 2.000 anys la vida quotidiana.
.
En els diferents capítols d'aquesta sèrie documental podrem conèixer com era "EL PODER A LA ROMANA", "LA CASA A LA ROMANA", "LA CUINA A LA ROMANA", "EL TEMPS A LA ROMANA", "L'ESPORT A LA ROMANA", "LA SALUT A LA ROMANA", "EL MATRIMONI A LA ROMANA", "EL TREBALL A LA ROMANA", "L'EDUCACIÓ A LA ROMANA", "EL SEXE A LA ROMANA", "LA RELIGIÓ A LA ROMANA" o "L'ART A LA ROMANA".
.
Aquests són els 12 temes que abordarà el programa durant les 12 setmanes d'emissió de "La Via Augusta". Un nou format que vol servir de complement a la ficció de la sèrie, aportant dades sobre els usos i costums dels nostres avantpassats a la Tàrraco del segle I abans de Crist. Un programa còctel que barreja l'entreteniment didàctic amb unes gotes d'ironia. Un document de 15 minuts de durada que cada dijous intentarà demostrar que els éssers humans hem canviat molt poc després de dos mil·lennis d'història.
.
"A la romana" té la col·laboració d'Alexandra Palomo i Oriol Grau interpretant diversos personatges històrics, les intervencions de convidats de prestigi com l'historiador Oriol Junqueras, l'arquitecta Bendetta Tagliabue, l'escriptora Rosa Regàs, l'esportista Carles Reixach, la meteoròloga Mònica López, l'endocrinòloga Carme Balls-Llobet, l'economista Josep Maria Ureta, l'advocada Magda Oranich i el cuiner Isma Prados, i l'assessorament dels historiadors Antonio Aparicio, Víctor Revilla i Ignacio Borja Antela. "A la romana" vol demostrar que mirar al passat és el millor camí per entendre el present.
.
"A la romana" és un programa dirigit per Joaquim Oristrell, presentat per Enric Calpena i amb realització d'Aina Ivern.

No hay comentarios: