martes, 19 de febrero de 2013

Aquest divendres teatre: Les fenícies d'Eurípides

El proper divendres 22 de febrer, a les 21 hores, el Teatre Kaddish, el Prat de Llobregat, presenta la tragèdia d'Eurípides Les fenícies.


Etèocles i Polinices, fills i germans d’Èdip, després de la caiguda en desgràcia del seu pare, es reparteixen el poder de Tebes per torns. Primer li toca governar a Etèocles, i quan arriba el moment de cedir el tron a Polinices, es nega a abandonar el poder. Polinices s’exilia a Argos, on reuneix un poderós exèrcit per atacar la seva ciutat. Després de la mort dels dos germans durant la batalla, Èdip, aquell que va arribar «fins al punt més alt del cel de les paraules», ara maleït, és expulsat de les seves cambres obscures i obligat a l’exili, de la mateixa manera que el propi Eurípides quatre anys després de presentar la tragèdia. De fons, les acaballes de les interminables Guerres del Peloponès, la fi de la democràcia atenenca i de la seva hegemonia en benefici de la tirania espartana. Eurípides relata l’esfondrament total d’una visió del món, en un mural profundament desencisat sobre la condició humana.
Amb Marta Gorries, Núria Inés, Dúnia Pellisa, Ana Luengo, Joana Romero, Aroa Esteban, Ana Martínez, José Gallardo, Rubén Ortega, Juli Mitjans, Marc Garcia, Marina Mora i David Roiz. Direcció: Pau Bou.

http://teatrekaddish.org/2013/02/08/les-fenicies-deuripides/

Traducció en castellà,
Text original d'Eurípides en grec.

No hay comentarios: